3D технологии от киното в лекарския кабинет

Лекарите и бъдещите родители вече ще могат да виждат зародиша с невероятно ниво на детайлност, с помощта на 3D ултразвукова технология и 3D очила.

Използвайки технология, чийто корени започват от 3D филмите, новото ултразвуково софтуерно решение на Siemens се поддържа от стереоскопични очила и висок-клас професионални графични решения на Nvidia. Резултатът е – впечатляващи 3D/4D изображения на нероденото бебе.

Клиничните изображения, получени с помощта на ултразвуковата система Acuson S2000, се обработват допълнително с използване на Amnioscopic Rendering – технология на Siemens, която създава фотореалистични 3D снимки на зародиша.

И докато конвенционалните 3D ултразвукови технологии разчитат на двумерни монитори за изследване и оценка на 3D изображения, то с помощта на технологията Nvidia 3D Vision, потребителите могат да възприемат 3D изображенията с обем, което значително подобрява цялостното въздействие от изследванията.

“Представете си абсолютната тръпка на очакващите своето бебе бъдещи майка и татко, които си поставят 3D очилата и вече могат да видят как изглежда тяхното неродено все още дете, с висока резолюция и ниво на детайлност”, коментира Джеф Браун, генерален мениджър за професионалните решения на Nvidia.

Допълнителната визуална информация може да помогне на лекарите и за евентуални бъдещи хирургически намеси, ако такива са планирани за след раждането.

Решението fourSight Workplace на Siemens, което обработва клинични изображения и 3D/4D обемна информация, разчита на работна станция Dell Precision T5500, оборудвана с професионална графична карта Nvidia Quadro FX 3800, 22-инчов LCD монитор Samsung 2233RZ, съвместим с 3D Vision-съвместим, и очила Nvidia 3D Vision.

Коментари по темата: „3D технологии от киното в лекарския кабинет”

добавете коментар...

  1. Ех, пак ли

    Имаме един проблем – не сме Сименс и не се чува така добре за нас, иначе и тук се прави

  2. Коста

    Без лоши чувства, ама това не е нещо ново 🙂

Коментар