Windows 11 ще позволи лесен преглед на запазените Wi-Fi пароли

Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да преглеждат Wi-Fi паролите
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft работи върху лесен начин за преглед на всички запазени Wi-Fi пароли в Windows 11. Новата функция вече е налична в компилацията Windows 11 Preview Build 23466, която стана достъпна тази седмица за участниците в програмата Windows Insiders, в канала Dev.

За да видите запазените пароли от безжични мрежи, просто отидете на „Настройки“, след това отворете секцията „Мрежа и интернет“, изберете елемента „Wi-Fi“ и опцията „Управление на известни мрежи“.

В прозореца, който се отваря, ще видите списък с всички запазени Wi-Fi мрежи. Остава само да изберете мрежата, която ви интересува, и да кликнете върху бутона „Преглед на ключа за безжична Wi-Fi мрежа“.

Сега в стабилните версии на Windows 11 намирането на паролата за Wi-Fi мрежата не е толкова лесно, отбелязва The Verge. За да видите паролата от мрежата, към която устройството е свързано в момента, трябва да отворите свойствата на безжичната връзка и да активирате опцията “Показване на символи” в раздела “Сигурност”.

Ако потребителят по някаква причина трябва да прегледа запазените пароли от други безжични мрежи, тогава ще трябва да стартира командния ред и да се запознае с това как да използва командата “netsh”, за да получи информацията, която го интересува.

Споменатото нововъведение ще улесни значително прегледа на запазените пароли от Wi-Fi мрежи. На този етап новата функция е налична в бета версия на Windows 11, която е достъпна за членовете на Insiders програмата. Все още не е известно кога функцията ще се появи в стабилни версии на операционната система.

Коментари по темата: „Windows 11 ще позволи лесен преглед на запазените Wi-Fi пароли”

добавете коментар...

  1. Не издържах!

    Е няма що… поредната празнословна статия с отрицателна информативност…
    “netsh wlan show profile key=clear name=ProfileName”

Коментар