AOC GAMING Q24G2A/BK – нов 24-инчов QHD монитор за игри

Компактният 24-инчов дисплей има QHD резолюция 2560×1440 пиксела
(снимка: AGON by AOC)

Брандът за геймърски монитори и ИТ аксесоари AGON by AOC обяви компактния модел Q24G2A/BK, който е част от гамата AOC GAMING. Този монитор за игри е снабден с 23,8″ (60,4 см) IPS панел със забележителна QHD резолюция (2560×1440), впечатляваща скорост на опресняване от 165 Hz и време за реакция от 1 ms MPRT.

С контрастно съотношение 1000:1 и 108,7% покритие на sRGB, AOC GAMING Q24G2A/BK е проектиран да осигури впечатляваща картина и отзивчива производителност в пестяща място форма.

Компактният 24-инчов дисплей има QHD резолюция, която обещава острота и детайлност с плътност от 123,4 ppi (пиксела на инч) – това е доста повече от тази при стандартните 24″ Full HD или 27″ QHD модели.

Високата плътност на пикселите и пестящият място дизайн правят този монитор идеален избор за геймъри, търсещи потапящо преживяване в игрите, без да се налага да жертват пространство на бюрото.

Q24G2A/BK е с тънки рамки и е подходящ за конфигурации с няколко монитора. Освен това той предлага настройваща се по височина стойка, с помощта на която потребителите могат лесно да намерят перфектната ергономична позиция.

Пестящият място дизайн правят този монитор идеален избор за геймъри, които не искат да жертват пространство на бюрото (снимка: AGON by AOC)

IPS панелът е с широки ъгли на видимост от 178°/178° и гарантира комфортно зрително преживяване дори при гледане отстрани. С покритие на 108,7% от цветовото пространство sRGB мониторът предлага богати, живи и точни цветове, което го прави подходящ не само за игри, но и за работа.

Със своя отзивчив IPS панел и 1 ms (MPRT) време за реакция, мониторът може да се справи с бързи игри без замазване и призрачни ефекти при движение. Пиковата яркост от 350 cd/m² генерира чисти и изпъкващи изображения при всякакви светлинни условия.

Съвместим с NVIDIA G-SYNC, новият Q24G2A/BK монитор гарантира плавна игра без накъсване с намалено входно закъснение, което води до постоянно добро и приятно преживяване.

Интеграцията със софтуера AOC G-Menu позволява лесен достъп до настройки за цвета, overdrive и други геймърски опции. Те включват: Shadow Control за настройка на ярките светлини и сенките, Low Blue режим за комфортно използване късно през нощта, Dial Point – постоянен мерник за прецизно прицелване и Frame Counter за показване на текущите кадри в секунда.

AOC GAMING Q24G2A/BK е наличен на българския пазар от този месец на препоръчителна крайна цена от 545 лв. с ДДС.

Коментар