AMD обяви най-мощните си графични ускорители

Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работните станции през втората половина на 2023 г. (снимка: AMD)

AMD обяви серията графични карти за работни станции Radeon PRO W7000, изградени върху високопроизводителната, енергийно-ефективна архитектура RDNA 3.

Графичните карти Radeon PRO W7900 и Radeon PRO W7800 са първите в света модели, изградени по усъвършенствания чиплет дизайн на AMD и първите, които поддържат DisplayPort 2.1 за работа с дисплеи от следващо поколение.

Това са най-мощните професионални ускорители на AMD към днешна дата. Докато Radeon PRO W7900 осигурява до 1,5 пъти по-висока средна производителност от предишното поколение, и двете карти предлагат по-добра производителност на долар спрямо конкуренцията за взискателни професионални и творчески приложения, подчертават от AMD в анонса на новите продукти.

Основните характеристики на Radeon PRO W7000 включват:

• AMD RDNA 3 архитектура и чиплет дизайн – това означава по-висока производителност и по-голяма ефективност от архитектурата RDNA 2. Новите изчислителни модули с RDNA 3 споделят ресурси между рендиране, AI и рейтрейсинг, за да предложат приблизително 50% повече производителност при рейтрейсинг на изчислителна единица в сравнение с предишното поколение

• Ускорения с изкуствен интелект и рейтрейсинг второ поколение – новите AI инструкции и повишената пропускателна способност с AI осигуряват над 2 пъти повече производителност от предишната архитектура RDNA 2, докато технологията за проследяване на лъчи от второ поколение осигурява значително по-висока производителност от предишното поколение графични карти.

• AMD Radiance Display Engine с поддръжка на DisplayPort 2.1 – поддържа най-високите разделителни способности и над 68 милиарда цвята, както и дисплеи с по-висока честота на опресняване в сравнение с архитектурата RDNA 2 и конкурентните предложения. Видео изходите поддържат дисплеи от следващо поколение и опции за конфигурация с няколко монитора, създавайки потапяща визуална среда.

• Сертифицирани за водещите професионални приложения – AMD продължава да работи с водещите доставчици на професионални приложения, за да гарантира, че графичните карти Radeon PRO са изградени за взискателни 24/7 среди и са тествани да отговарят на най-строгите стандарти, с баланс между производителност и стабилност.

Radeon PRO W7900 осигурява до 1,5 пъти по-висока средна производителност от предишното поколение графични карти (снимка: AMD)

Графичните карти от серията Radeon PRO W7000 се очакват в големите търговски вериги от второто тримесечие на 2023 г. Моделът Radeon PRO W7900 ще се предлага на препоръчителна крайна цена $3 999, докато Radeon PRO W7800 ще струва $2 499.

Новите професионални графични карти на AMD ще влязат в работни станции от OEM-и и системни интегратори през втората половина на 2023 г., уточниха от компанията.

Коментар