MSI се завърна на Computex, обяви партньорство с Mercedes-AMG

Партньорството на MSI и Mercedes-AMG гарантира луксозно преживяване
(снимка: MSI)

След тригодишна пауза тайванският производител MSI се завърна на изложението Computex 2023 с множество иновативни продукти. В допълнение компанията обяви партньорство с Mercedes-AMG.

С многократно награждавания Creator Z17 HX Studio, през обновените Alpha 17 и Prestige 16, до новите Commercial 14 и Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport – “звездното” представяне на MSI привлича вниманието на изложението в Тайпе.

Creator Z17 HX Studio отново е в светлината на прожекторите с последната си награда Best Choice Award от Computex. Снабден с процесор от 13-то поколение Intel Core i9 серия HX и сертифицирана дискретна видеокарта NVIDIA Studio, този модел илюстрира идеята за най-тънкия и мощен лаптоп за създатели на съдържание с процесор Intel HX.

Creator Z17 HX Studio спечели наградата Best Choice Award на Computex 2023
(снимка: MSI)

Абсолютната звезда в гамата лаптопи е Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport – резултат от партньорството между MSI и Mercedes-AMG. Снабден с най-новото 13-то поколение процесор Intel Core i9 процесор и NVIDIA GeForce RTX 40 GPU, лимитираната серия лаптопи идва и с ъпгрейднат панел, който вече е 16:10 4K OLED.

Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport предизвиква енигматична асоциация със състезателните автомобили на Mercedes-AMG (снимка: MSI)

В комплекта са включени различни аксесоари от Premium Bundle пакета: брандирани мишка, подложка, USB флаш драйв, пощенски картички, връзки за кабелите и торбичка за носене, които демонстрират луксозното преживяване, споделено между MSI и Mercedes-AMG.

Лаптопът е изпълнен в цвят Selenite Gray, с ексклузивна шарка AMG Rhombuses и магнезиево-алуминиево шаси, като предизвиква енигматична асоциация със състезателните автомобили на Mercedes-AMG и техните успехи на пистата. Моторспорт ентусиастите ще оценят и логата Mercedes-AMG Motorsport на горния капак, на долната рамка под екрана и на долния капак.

Чисто новият Commercial 14 цели да затвърди позициите на MSI в бизнес сегмента. Този модел се отличава с персонализирани решения за корпоративни среди, включително набор от инструменти за сигурност като NFC и вграден Smart Card четец. Те осигуряват още един слой за идентифициране на потребителя и могат да бъдат конфигурирани според нуждите.

Commercial 14 затвърждава позициите на MSI в бизнес сегмента
(снимка: MSI)

Commercial 14 бележи и посвещаването на MSI на защитата на околната среда. Блокът на клавиатурата е изработен от рециклирани материали, а над 90% от опаковката е от рециклирана хартия.

Обновеният Alpha 17 идва с най-новите процесори AMD Ryzen 7045 HX Dragon Range и NVIDIA GeForce RTX 40 GPU за лаптопи. Един от най-значителните ъпгрейди в Alpha 17 е използването на първия в света адаптер Qualcomm FastConnect 7800 Wi-Fi 7 в компютърна конфигурация.

Alpha 17 използва за първи път в компютърната индустрия адаптер Qualcomm FastConnect 7800 Wi-Fi 7 (снимка: MSI)

FastConnect 7800 предлага Wi-Fi 7 производителност с пикова скорост от 5.8 Gbps и латентност от само 2 милисекунди, благодарение на технологията High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link технологията, която използва множество честотни ленти, за да осигури възможно най-стабилна и бърза връзка. За да подкрепи този прилив на производителност, лаптопът разполага с 240Hz QHD екран.

С 16-инчов екран, Prestige 16 е едновременно лек и мощен
(снимка: MSI)

Отличен с награда Red Dot Product Design 2023, обновеният Prestige 16 включва магнезиево-алуминиево шаси, което редуцира теглого му до само 1,5 кг. С най-новия Intel процесор и сертифициран от платформата Intel Evo, лаптопът поддържа зареждане 140W PD3.1 и може да бъде оборудван с NVIDIA GeForce RTX 40 GPU за лаптоп като опция. Prestige 16 с 16-инчов екран е едновременно лек и мощен.

Коментар