HP дава на съд корейска фирма за консумативи

Вчера HP обяви, че е внесла официално оплакване срещу дъщерното дружество на корейската фирма InkTec в Германия във връзка с нарушение на патентни права върху мастилници.
Компанията счита, че мастилници с марка InkTec, тип “направи сам” за многократно пълнене, представляват нарушение на патентните права на HP. С цел да защити интелектуалната си собственост, HP внесе оплакване в съда в Германия, където се разпространяват мастилата на InkTec.
“НР притежава над 4 000 патента, които символизират нашите традиции по отношение на новаторство, проучване и разработване. С оглед на това HP неуморно ще защитава интелектуалната си собственост и ще се бори срещу нарушения на тези права, независимо къде и кога биват установени такива”, каза Прадийп Джотвани, старши вицепрезидент на отдела по доставки и средства за изображения и печат на HP.
Откриването на нелегалните мастила на InkTec е следствие на глобалните усилия на отдела по доставки на НР, свързани с тестване и налагане на продуктите на компанията, гласи съобщението до медиите.
През изминалата година инициативата доведе до разкритие на нарушения на патентни права от страна на други компании, които предлагат мастила от масов тип, устройства за многократно пълнене на мастилници и техни продукти под марката НР.

Коментар