Мобилтел ще внедрява система за нови услуги

Мобилтел ще развие мрежата си с технология, която ще му позволи да предложи нови услуги, стана ясно вчера. Операторът, който е най-големият филиал на "mobilkom austria group" (MAG), планира да пусне услугата VPN-CUG. Неотдавна тя беше внедрена в MAG от компанията Kapsch CarrierComG върху платформа jNetX.
jNetX позволява на MAG бързо и финансово ефективно да внедрява различни приложения, независимо от вече изградената инфраструктура на местните оператори. MAG притежава няколко приложения, които вече са внедрени или са в процес на внедряване в Австрия. Такива са Виртуалната частна мрежа (VPN), Системата за онлайн таксуване (OCF), Услугата за преобразуване на телефонни номера (CNTS) и други.
Услугата VPN-CUG в Мобилтел ще използва основните специфики на австрийското решение, но ще бъде модифицирана, за да отговори на нуждите на българския оператор. Финалният вариант е изготвен така, че да предостави максимална функционалност на корпоративните потребители и е избран от Мобилтел главно заради лекотата, с която може да бъде създадена в бъдеще Виртуална частна мрежа.
“Това, което стимулира инсталирането на платформата за мрежови услуги jNetX, са нуждите на бизнес средите от VPN”, каза Томас Клеменшиц, Главен директор технологии на Мобилтел. След като платформата е веднъж внедрена, ще можем да използваме нейната инфраструктура, за да пуснем в употреба няколко други услуги, предоставени от MAG, както и такива, пригодени специално за нуждите на България”, добави той.
Водещи европейски мрежови оператори вече използват платформата jNetX, за да ускорят разработката на новаторски решения и да контролират разходите и времето за реализиране на заплануваните им услуги.

Коментар