NetIX и Lancom ще си партнират в Гърция

Невен Дилков (вляво) и Джордж Нолис обявиха партньорство в полза на бизнеса в Гърция
(снимка: NetIX)

NetIX, глобалната платформа за интернет обмен от групата на Нетера, обяви партньорство с гръцката телекомуникационна компания Lan Communications (Lancom). Целта е разширяване на дейността на NetIX в Гърция, в резултат на което потребителите ще могат да ползват разнообразни и скоростни услуги за глобална свързаност.

Lancom ще инвестира активно в съвместния проект, ще го управлява оперативно, ще популяризира и продава услугите на NetIX на своите потенциални и съществуващи клиенти в Гърция.

NetIX продължава да разширява интернет обмена и пиъринг услугите си, както и да си партнира с всички интернет хъбове (Internet Exchanges) в Гърция, подчертаха от компанията. По този начин се подобрява свързаността и производителността на местните мрежи и същевременно се осигурява по-добър достъп до местно съдържание от всяка точка на света.

„Сигурни сме, че това сътрудничество ще бъде от полза за пазара в Гърция”, коментира Невен Дилков, основател и управител на NetIX.

Партньорство е много важно и за Гърция, и за Lancom, заяви от своя страна Джордж Нолис, главен изпълнителен директор на Lancom. “Ние ще предоставим директен достъп до мрежата на NetIX на всички наши потенциални и съществуващи клиенти в страната и чужбина. Представете си да се свързвате директно с над 200 места по света, включително с повече от 30  борси за интернет обмен, сред които и нашия локален GR-IX”, каза той.

Клиентите в Гърция ще получат свързаност с основни доставчици на облачни услуги като Azure, AWS, Google Cloud, както и с Over-The-Top (OTT) доставчици на съдържание като Facebook, Instagram и Apple.

NetIX веднага ще стане достъпен в цялата страна чрез използване на всички центрове за данни, включително Balkan Gate Thessaloniki и бъдещия Balkan Gate Crete. Ще се използват и точките на присъствие (PoPs), които Lancom поддържа във всички големи центрове за данни в Атина и Солун, както и собствената мрежа Fiber-to-the-Business (FttB).

Коментар