Хардуер за Gmail: “Gboard” клавиатура


Навярно този продукт никога няма да се появи у нас, а и не се знае дали изобщо някъде по света ще се “харчи” добре, но появата му е достатъчно любопитна. Става дума за Gboard, специализирана мини-клавиатура за електронната поща Google. Машинката е предназначена за всички, които ползват Gmail клавишни комбинации (shortcuts).

Gboard има 19 цветни бутона с размера на стандартна мини-клавиатура за цифри. Кликването на който и да е от тях изпълнява функцията на точно определна клавишна комбинация. Обхванати са специфични Gmail функции като отбелязването със звездичка на съобщения, започване на търсене, прескачане между последователности от съобщения.

Устройството се свързва към РС чрез USB кабел и се захранва по него. Не изисква специален софтуер, драйвери или др. подобни.

Това е продукт, който потребителите или ще обикнат мигновено, или ще презрат, пише Cnet news. Тези, които вече владеят клавишните комбинации в Gmail, едва ли ще забележат някаква потребност от специализиран хардуер, който да замести навиците им, а и надали ще умират от желание да си блокират някой от свободните USB портове. Новаците пък надали ще изгарят от мерак да си купят специфична периферия, която работи само с програма, която работи в друга програма (в браузера).

Gboard действително има всички шансове да се окаже непривлекателен за всички възможни потребители, коментира Cnet News.

Коментар