СпектърНет чака решение от КЗК да погълне Орбител

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило уведомление за намерението на „Спектър Heт” АД да придобиe контрола върху „Орбител” ЕАД. Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа на Закона за защита на конкуренцията.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху пазара на телекомуникационни услуги (фиксирана телефония и предоставяне на интернет достъп), който в географски аспект обхваща територията на България. В тази връзка, всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение, като бъде подкрепено със съответни доказателства, поясниха от Комисията.

През ноември Мадяр Телеком и Спектър Нет АД подписаха договор за покупко-продажба на Орбител ЕАД. Сделката възлиза на близо 5 млн. евро и се очаква да бъде финализирана в началото на 2010 година.

по темата: „СпектърНет чака решение от КЗК да погълне Орбител”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Ха-ха-ха, кви са тия Мадяр Телеком бе 😀

Коментар