DevReach се завръща в София тази есен

DevReach ще събере в София доказани експерти в технологични области като .NET MAUI, Blazor, React и Angular (снимка: DevReach)

Тазгодишното издание на DevReach, водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа, ще се проведе на 25-26 октомври 2023 г. в София, съобщиха организаторите от Progress –  довереният доставчик на софтуер за разработка на приложения и ИТ инфраструктура. 

„Изключително се вълнуваме, че тази година DevReach ще се проведе в България – домът на конференцията и на офиса с най-много служители на Progress в глобален мащаб“, каза Сара Фаац, директор „Връзки с технологичната общност“ в Progress.

„И тази година DevReach отново ще предостави възможност на международната общност от разработчици да се събере на едно място на живо, да работи заедно и да научи най-новото от света на разработката на приложения. Вярваме, че след конференцията участниците ще бъдат още по-добри в своята работа“, допълни тя.

За 13-тото издание на конференцията в София ще пристигнат световно признати лектори от компании като Cisco, Microsoft, Progress, VMware и др., които ще споделят добри практики и най-новите тенденции в разработката на приложения. Регистрацията за събитието  в Sofia Event Center вече е отворена.

Участниците в DevReach ще имат възможност не само да надградят знанията си, но и да създадат нови контакти и да обменят опит с колеги от цял свят в  рамките на богата двудневна програма, включваща още сесии на теми като .NET, JavaScript, изкуствен интелект, дизайн и др. Специална 360-градусова проекция на сцената напълно ще потопи участниците в лекциите. 

Специални гости на DevReach 2023 ще бъдат Скот Хънтър, VP Director of Program Management for Azure, Microsoft, и Ричард Кемпбъл, водещ на .NET Rocks и RunAs Radio. В сесията си Хънтър ще разкаже за потенциала на на изкуствения интелект да преобрази облачните технологии. Кемпбъл ще закрие първия ден на конференцията с прогнози за развитието на софтуерното инженерство и влиянието на актуалните тенденции в работата на софтуерните инженери. 

Сред 25-те технологични лидери и експерти, които ще пристигнат в България за DevReach 2023, са:

  • Лейла Портър, Developer Advocate, VMware
  • Дейвид Ортино, главен продуктов мениджър, Microsoft
  • Джералд Верслайс, старши софтуерен инженер, Microsoft
  • Дженифър Уадела, директор Angular Development, Bitovi
  • Джош Голдбърг, Open Source разработчик
  • Йосеф Арбив, R&D групов лидер, Cisco
  • Питър Вогел, главен системен архитект, PH&V Information Services
  • Гифт Егуену, Developer Advocate, Cloudflare
  • Алиса Найкъл, старши Developer Advocate, Progress
  • Катрин Грейсън Нанц, Developer Advocate, Progress
  • Сам Басу, главен Developer Advocate, Progress
  • Ед Шарбено, главен Developer Advocate, Progress

Progress ще предава на живо от DevReach от специално студио, където Джеф Фриц, главен програмен мениджър в Microsoft, ще пише код в реално време и ще провежда ексклузивни интервюта с лектори. Участниците в конференцията могат да се присъединят към публиката в студиото или да слушат онлайн в канала на Progress във видео стрийминг платформата Twitch.

„DevReach е силно и въздействащо събитие с най-добрите преподаватели, лектори и презентатори от цял свят, представящи актуални за разработчиците теми и знание, от което се нуждаят, за да работят с най-новите технологии и инструменти“, каза Джеръми Лайкнес, главен продуктов мениджър в Microsoft. „Това е конференция, която събира на едно място лидери на мнение и представители на ИТ общността и им дава възможност да обменят контакти и знания”.

Коментар