LG CLOi ServeBot – автономен робот за сервиране

LG CLOi ServeBot e интелигентен робот за обслужване на клиенти, вкл. в ресторанти
(снимка: LG Electronics)

С шест колела и независимо окачване, новият автономен робот за сервиране на LG осигурява подобрено обслужване на клиентите в обекти с хранителни стоки. Вече е на парара в САЩ и Япония, очаква се да навлезе и в останалите региони по света.

LG CLOi ServeBot модел LDLTR30 e интелигентен робот за обслужване на клиенти, особено удобен за ресторанти и други заведения с предлагане на храна. Умната машинка се отличава с бърза и стабилна система за автономно управление, която може да се справя с различни видове настилки, както и с дизайн с подобрени функции за надеждно обслужване.

Новият модел на корейския производител има и функция за съпровождане, която помага на клиентите да се ориентират. Това ще освободи повече време на персонала на заведенията за справяне с управленските и административни задължения.

Пуснат на пазара за първи път в началото на 2020 г., LG CLOi ServeBot е проектиран да се използва на обществени места като ресторанти, болници и офис сгради, за да помага на хората, без да има нужда от човешка намеса, и е оптимизиран за персонално обслужване на клиенти.

Новата версия на робота предлага подобрени характеристики на движение с 6 колела и независимо окачване, което позволява стабилна работа върху различни видове настилки, включително килими и брайлови блокчета.

Роботът на LG има голям 10,1-инчов дисплей и вградена система за управление на съдържанието
(снимка: LG Electronics)

Освен това модел LDLTR30 разполага с 3D камера и сензор за откриване на светлина и обхват (LiDAR). Това дава възможност на CLOi ServeBot да транспортира сигурно напитки и ястия, включително супи и нудли, дори когато се движи по повърхности с наклон до 5 мм (0,2 инча). 

В допълнение, тази усъвършенствана LiDAR технология позволява на CLOi ServeBot да се движи безпроблемно дори при наличие на препятствия по пътя, като гарантира, че ценния му “товар” няма да бъде засегнат.

Новият LG CLOi ServeBot също така осигурява по-голям капацитет за съхранение и гъвкавост. Четирите му лесни за достъп рафта (21 x 17 инча) – включително един, който може да се използва като основно чекмедже – могат да се справят с товар до 40 килограма. 

ServeBot модел LDLTR30 подобрява удобството с горните си отделения и поставки за чаши, като разполага и с допълнително долно чекмедже, което може да се използва за съхранение на предмети като салфетки и прибори. За допълнителна гъвкавост, рафтовете на LG CLOi ServeBot са подвижни и могат да се регулират нагоре или надолу в диапазон от 71 мм (2,8 инча).

Движението на LG робота е подобрено със система от 6 колела и независимо окачване
(снимка: LG Electronics)

Роботът на LG осигурява по-интелигентно обслужване, благодарение на големия си 10,1-инчов дисплей и вградената система за управление на съдържанието. Потребителите могат да адаптират автономния робот за конкретен сценарий на използване, като избират подходящо изражение на лицето и показват видеоклипове, изображения или текст. По този начин LG CLOi ServeBot може да съобщава на клиентите полезна информация, като например препоръки за меню или промоции в магазина, а също и да рекламира услуги от партньорски компании. 

Освен това LG CLOi ServeBot може да се използва за развлекателни цели, като например показване на персонализирано съдържание за специални събития и тържества. Нещо повече, новите сервизни роботи на LG комуникират помежду си, за да координират движенията си – това улеснява плавната и ефективна работа в обекти за хранителни стоки.

В момента новият CLOi ServeBot на LG се предлага на пазарите в Съединените щати и Япония, като в бъдеще компанията планира да пусне обслужващия робот в световен мащаб.

Коментар