Photoshop усвоява все повече изкуствения интелект

Новият AI инструмент е полезен при извършване на различни действия с Photoshop
(снимка: Adobe)

Наскоро Adobe интегрира AI инструмент в бета версия на своя графичен редактор Photoshop, който позволява на потребителите да мащабират изображения, да добавят и премахват обекти с помощта на текстови команди. Сега разработчиците добавиха нови функции с пускане на универсалния инструмент Generative Expand, който вече е достъпен за членовете на бета програмата на Photoshop.

Новият инструмент е полезен при извършване на различни действия с Photoshop. С него можете, например, да разширите обработеното изображение със или без текстова подсказка, за да създадете продължение на сцената. Достатъчно е да изберете област до или около изображението, което ще бъде обработено, а AI инструментът ще генерира останалото, отбелязва 9to5Mac.

Ако не посочите текстова подсказка, тогава избраната област ще бъде запълнена с обекти, които се вписват логично в цялостната композиция. Ако зададете текстова подсказка, тогава AI ще завърши средата в съответствие с желанията на потребителя.

Новият AI инструмент позволява също промяна на съотношението на страните – например, когато искате да направите снимка с размерите на корица на списание от хоризонтално изображение. Можете да постигнете прецизна композиция, като изрежете изображение в една посока и го разширите в другата посока – всичко това става в един опростен работен процес.

Generative Expand може многократно да разширява обработеното изображение и да запълва свободното пространство при завъртане на изображението. Новият AI инструмент има много други функции, които ще помогнат на авторите на съдържание при изпълнение на различни задачи.

Инструментът Generative Expand и функцията Generative Fill на Adobe вече се поддържат на повече от 100 езика. На този етап те са налични в бета версия на Photoshop. Все още не е известно кога иновациите ще се появят в стабилна версия на графичния редактор.

Коментари по темата: „Photoshop усвоява все повече изкуствения интелект”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Не е хубаво това. Къде ще отиде реалността?

Коментар