Ръстът през 2010 ще чака на новите технологии

Навлизаме в празничния сезон на 2009 и сред коледните лампички проблясва въпросът кои ще са определящите технологии, които ще имат най-мощен ефект върху развитието на индустрията през 2010 година?

Според Communications Direct, две от най-вероятните топ-иновации ще са висококачествените гласови комуникации, наричани HD глас, и видео-свързаността.

С наличието на приложения както за индивидуалните потребители, така и за корпоративните клиенти, HD гласът съществено ще подобри качеството на гласовите комуникации чрез предлагането на богат, пълноценен звуков сигнал, какъвто досега никой не е имал удоволствието да усети.

Видео-комуникациите също носят голямо обещание за бизнеса и индивидуалните потребители, особено за мобилните клиенти, които не биха имали нещо против да платят малко повечко за удоволствието да се радват на видео-услуги по заявка.

В по-предишни години растежът на нови технологии като IP-базираните телефони, обединените комуникации и др. подобни беше обусловен от възможността и способностите на интеграторите да интегрират тези технологии в съществуващите инфраструктури от по-старо поколение (например TDM мрежите). Това подсказва, че и в случая с HD гласа и видео-комуникациите ще имаме да решим някои предизвикателства, преди да можем пълноценно да се наслаждаваме на новите технологии.

Коментар