Здрава, „дълговечна” и красива – Genesis Thor 303

RGB осветлението на Thor 303 осигурява зрелищно светлинно шоу по време на игра
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Периферия, която няма счупване – само така можем да определим създадената от Genesis клавиатура Thor 303 в пълен размер. Тя е със сменяеми суичове, така че дори ако след зверски гейминг някой успее да съсипе бутон или два в нея, ще може лесно да ги смени и да продължи забавлението.

За здравината на периферията от Genesis сме говорили неведнъж, защото вече няколко години се опитваме да „строшим” своите собствени клавиатури от този бранд – а в една медия тракането и кликането са целодневно и безпощадно занятие. И все пак още не сме успели да повредим коя да е от тях.

Затова нямаме никакво съмнение, когато производителят казва, че този модел е направен да издържи 50 милиона удара!

Ако се чудите защо ви изглежда позната, така е, защото това е по-голямата „сестра” на Genesis Thor 303 TKL. Тази обаче е в пълен размер – за да се разполагаме удобно и да се забавляваме безкрайно.

Издръжливост и сменяеми суичове

Със сигурност тази клавиатура ще издържи даже повече от 50 милиона удара. Здравото алуминиево тяло гарантира, че ще остане непокътната много години.

За да бъде „дълговечна”, Thor 303 е направена за „гореща подмяна” на суичовете, т.е. за подмяна в движение. Нейните кафяви „Outemu” суичове са яки, но ако все пак някога има проблем с някой от тях, изваждането става съвсем лесно посредством щипка-пинсета, която производителят е включил в комплекта. Няма нужда от специални технически познания, нито кой знае каква специализирана техника.

В комплекта има и пакетче с резервни суичове, които могат да се „забодат” лесно и бързо като залепването на стикерче.


Лекота и удоволствие

Прецизните механични суичове Outemu се отличават с бързо време за реакция, невероятно лекота – реагират при ход от едва 1,8 мм – и ниска сила за задействане от само 55 грама. Те са значително „шумни”, всяко щракване се чува отчетливо и се долавя с върха на пръстите.


Повече светлина

RGB осветлението е налице с типичния PRISMO ефект за зрелищно светлинно шоу по време на игра. Клавиатурата може да е бяла или черна, като белият цвят отразява силно цветните светлини и светлинният спектакъл изглежда по-ярък и по-зрелищен от всеки друг. Има 25 различни режима на смяна на светлините, които се контролират лесно с клавишна комбинация – типично за Genesis.

RGB подсветката възпроизвежда 16 милиона цвята и, макар че е малко вероятно някой да успее да ги преброи всичките поотделно, трябва да признаем, че е красива и необикновена.



За повече игра

Клавиатурата има функцията N-Key Rollover, което означава пълен антигостинг. Благодарение на това, няма ограничение за броя на натиснатите клавиши, устройството всякога ще разчете прецизно всеки бутон, който бива „настъпен”, и незабавно ще изпрати сигнала от клавиатурата към компютъра.

Освен това Thor 303 има функция за заключване на клавишите на Windows, за да се избегне случайно минимизиране на играта.

Заедно с това Thor 303 разполага с вграден софтуер, който позволява персонализирането на настройките. Любими режим на подсветката, предпочитана клавишна комбинация за игри, макроси, профили – всичко това може да се контролира. Благодарение на вградената памет може и да бъде запомнено, така че ако клавиатурата се свърже към друг компютър, с нея ще са приложими същите комбинации и настройки.




Клавиши за мишкомразци

За тези, които не обичат да „цъкат” с мишката, Thor 303 е оборудвана с функционални клавиши за много от функциите, които иначе бихме кликали с мишка – усилване на звука на музиката, стартиране на приложения като браузер или калкулатор – всичко това е възможно само с натискането на един бутон от групата на функционалните, т.е. от F1 до F12.

Наличност и цена

Гейминг клавиатурата Thor 303 е достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Моделът се предлага на цена около 110 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Здрава, „дълговечна” и красива – Genesis Thor 303”

добавете коментар...

  1. vmz

    diskoteka 😀

Коментар