ПИБ и bTV са най-големите корпоративни дарители

Първа инвестиционна банка (ПИБ) е водещият корпоративен дарител в категорията „Най-голям обем на финансови дарения” със сума от 783 400 лева, стана ясно на Годишната конференция на Дарителския форум. Второ място зае M-Tel (639 557 лв.), следвана от UniCredit Bulbank (219 119 лв.).

В категорията „Най-голямо дарение на доброволен труд на служителите" първа е Vivacom, следвана от Пощенска банка и Първа инвестиционна банка.

bTV заема първо място в категорията „Най-голям обем на нефинансови дарения”. След нея се нареждат фармацевтичната компания Astra Zeneca и Vivacom.

В категорията „Най-щедър дарител” (определя се от това какъв процент от печалбата преди облагане е дарила компанията) спечели ПИБ с 1,40%.  

Наградите „Най-голям корпоративен дарител” отличават компании, които имат дългосрочни, смислени и устойчиви дарителски политики и налагат стандарти за прозрачно и отговорно бизнес дарителство.

За първа година Български дарителски форум и Клуб на корпоративните дарители присъждат и една специална награда, извън рамките на конкурса. Тя измерва не толкова количествени, колкото качествени постижения и беше  дадена на М-Тел – наградата е "Най-последователна дарителска политика за обществени каузи".

Коментар