Тим Кук: Почти всеки наш продукт има изкуствен интелект

Apple разработва AI от години и инвестира милиарди в него, казва Тим Кук
(снимка: Tim Cook / Twitter)

Apple сякаш стои встрани от вълната на изкуствения интелект. Най-скъпата ИТ компания рядко говори за AI, за разлика от конкурентите, които ежедневно бомбардират аудиторията с новите си разработки в тази област. Изглежда обаче, че пасивността на Apple е заблуждаваща.

Разходите на Apple за научноизследователска и развойна дейност са нараснали на годишна база с около 14% до 22,61 милиарда долара през последното тримесечие, отчасти поради повишеното внимание към изкуствения интелект, стана ясно на отчетната конференция на компанията вчера.

Apple разработва изкуствен интелект от години и инвестира сериозно в тази област, заяви главният изпълнителен директор Тим Кук, цитиран от Ройтерс.

„Ние правим изследвания върху широка гама от технологии за изкуствен интелект, включително генеративен AI, от няколко години. Ще продължим да инвестираме и да правим иновации в тази област, помагайки на хората да обогатят живота си. Очевидно инвестираме много пари и това се отразява в разходите за научноизследователска и развойна дейност“, каза Кук.

Apple смята „изкуствения интелект и машинното обучение за фундаментални технологии и те са вградени в почти всеки продукт, който Apple създава“, допълни мениджърът в интервю за CNBC и отново подчерта, че от много години компанията харчи пари за изследвания в областта на генеративния изкуствен интелект.

Кога плодовете на тези изследвания и разработки ще бъдат по-ясно реализирани на пазара представителите на Apple не уточниха по време на конференцията за тримесечния отчет. С други думи, времето за появата на пазара на условния AppleGPT все още е известно.

Коментари по темата: „Тим Кук: Почти всеки наш продукт има изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Българин

    Да, ама потребителите ви нямат естествен.

Коментар