Amazon Alexa скоро ще получи AI подобрения

Изкуственият интелект ще навлезе осезаемо в продуктите и услугите на Amazon
(снимка: CC0 Public Domain)

Гигантът в онлайн търговията Amazon работи по внедряване на генеративен изкуствен интелект в своите продукти, включително в гласовия асистент Alexa, съобщи главният изпълнителен директор Анди Джаси, отчитайки приходите на компанията за второто тримесечие на 2023 г.

„Всеки отдел на Amazon има много инициативи за генеративен A, които се реализират в момента“, каза Джеси. „Те варират между това, което ни помага да бъдем по-рентабилни и интелигентни в управлението на операции и различни видове бизнес, и това, което е в основата на всяко едно от нашите предложения към клиентите“, допълни мениджърът.

Става въпрос за AI проекти в търговията и облачните услуги на AWS, рекламния бизнес и пускането на устройства, за Alexa и развлекателната индустрия, изброи Джеси. „AI ще бъде в основата на това, което правим. За нас това е значителна инвестиция“, подчерта той, цитиран от The Verge.

Някои от тези инициативи може скоро да бъдат внедрени в реални продукти, достъпни за широка аудитория. Възможно е Amazon да обяви базирани на AI подобрения за Alexa на събитието Amazon Devices & Services, планирано за 20 септември.

По-рано тази година Amazon публикува обяви за наемане на професионалисти, които биха могли да помогнат за подобряване на търсенето в Amazon чрез „интерактивна комуникация“. Така че е напълно възможно компанията да представи скоро нови технологии в тази посока, базирани на AI.

Коментар