Очаква се Apple да представи iPhone 15 на 12 септември 

Феновете на Apple скоро ще имат повод да обновят телефоните си
(снимка: CC0 Public Domain)

Новият смартфон на Apple, известен засега като iPhone 15, ще дебютира с премиера на 12 септември, според известния със своите прогнози инсайдер Марк Гурман, редактор в Блумбърг.

Все повече знаци сочат, че iPhone 15 ще бъде представен във вторник, 12 септември. От друга страна, анонсите на Apple винаги са забулени в тайна до последния момент и не е сигурно, че премиерата на iPhone 15 ще се състои именно на тази дата.

По-рано в своя седмичен бюлетин Power On Гурман обяви, че събитието на Apple ще се състои на 12 или 13 септември, а продажбите на новия смартфон ще започнат на 22 септември.

Очаква се всъщност Apple да представи четири смартфона, включително iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max, както и смарт часовници Apple Watch Series 9 и новия Apple Watch Ultra.

По-рано тази седмица стана ясно, че тайванската TSMC е предприела необичайна стъпка да не таксува Apple за дефектни 3-нм чипове A17 Bionic, които ще се използват в iPhone 15 Pro.

Това се тълкува от анализаторите като още едно доказателство, че Apple се готви да премине от интерфейса Lightning към USB-C тази година.

Коментар