Chrome става по-сигурен чрез по-чести актуализации

Най-популярният браузър в света е постоянно във фокуса на кибер-нападателите
(снимка: CC0 Public Domain)

Google работи за подобряване на сигурността на Chrome чрез съкращаване наполовина на интервала за пускане на пачове и актуализации, свързани с безопасността на най-популярния браузър в света.

Сега потребителите ще могат да актуализират своя уеб браузър всяка седмица, за да си осигурят максимална защита срещу цифрови заплахи, докато сърфират в глобалната мрежа, отбелязва ZDNet.

Дълго време Google пускаше актуализации на сигурността на Chrome веднъж на 2 седмици. Въпреки това, предвид постоянните киберзаплахи, интернет компанията стигна до извода, че този процес трябва да се ускори. Очевидно двуседмичен интервал на обновяване на сигурността не е достатъчен.

Основният проблем е, че Chrome е базиран на проекта Chromium с отворен код. Всеки може да види изходния код на браузъра, което улеснява нападателите в откриването на уязвимости. С прехода към нов график за издаване на актуализации, Google възнамерява да направи своя продукт по-сигурен.

Усилията на Google да намали интервала на обновяване в Chrome са стъпка в правилната посока. Сигурността обаче е отговорност и на потребителите. Редовното актуализиране на уеб браузъра е просто действие, което може да осигури силна защита срещу киберзаплахи.

Коментари по темата: „Chrome става по-сигурен чрез по-чести актуализации”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Ужасяващо невярно твърдение! Отворения код осигурява качество и прозрачност. Скриването на кода не прави уязвимости и дефектите с магическа пръчка да изчезват просто се замазва положението.

Коментар