Intel и Lenovo ще създават компютри на бъдещето в Шанхай

Лабораторията Advanced System Innovation Lab в Шанхай е място за иновативни разработки от екипи на Intel и Lenovo (снимка: Intel)

Две от най-големите технологични компании, Intel и Lenovo, обединяват усилия в разработката на компютри и лаптопи на бъдещето в нов изследователски център в Шанхай, Китай.

Въпреки затягането на санкциите на САЩ срещу Китай, американските компании не бързат да отказват сътрудничество с китайски партньори. Пример за такава дейност е лабораторията Advanced System Innovation Lab, наскоро открита в Шанхай от Intel и Lenovo.

В това съвместно начинание инженерите на двете компании обединяват усилия, за да създадат компютри и лаптопи от следващо поколение, които ще осигурят висока производителност, функционалност и лекота на използване, съобщи Tom’s Hardware.

Intel и Lenovo имат дълга история на съвместни разработки на иновативни продукти като лаптопите ThinkPad X, вкл. моделите с гъвкав дисплей ThinkPad X Fold. За да създадат подобни устройства в бъдеще, Intel и Lenovo трябва да решат не само проблеми, свързани с хардуера, като висока производителност, захранване и управление на топлината, но и софтуерни предизвикателства. Двете компании си партнират и в други изследователски центрове, разположени в Китай.

„Имаме дълга и колоритна история на инженерно сътрудничество с Lenovo. Ние работим много добре заедно и сме благодарни на Lenovo за иновативната подкрепа, която компанията ни предоставя чрез сътрудничество в тези съвместни изследователски центрове”, казва Джън Джионг, мениджър на Intel China Client Computing Group.

Едно от забележителните постижения на съвместната работа на инженерите на Intel и Lenovo в Advanced System Innovation Lab е създаването на драйвер за OLED дисплей, който може да управлява два OLED екрана едновременно. В допълнение, компаниите обединиха усилия с производителите на памети LPDDR5, за да подобрят скоростта на трансфер.

Коментари по темата: „Intel и Lenovo ще създават компютри на бъдещето в Шанхай”

добавете коментар...

  1. .

    Сигурно имат някакви постижения и ползи от това, и не провъзгласяват всичко, или пък може само да си мерят потенцалите си без излишни разходи, трудности и опасности.

  2. ИТ

    Определено не виждам нищо впечатляващо толкова години с толкова малко неща да се похвалят някакъв си драйвер за монитори и вероятно драйвера за под Windows.

Коментар