Бета версия на мобилния Gmail превежда писмата автоматично

Мобилните потребители на Gmail скоро ще получат функция за автоматичен езиков превод
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова, практична функция на Gmail вече е достъпна в бета версии на популярната е-поща за Android и OS. Притежателите на мобилни устройства ще могат да се възползват от автоматичен превод на писмата на езика по подразбиране.  

По-рано този месец стана ясно, че Google работи върху интегриране на автоматичен превод на имейли в Gmail клиента за устройства с Android и iOS. Сега тази функция преминава тестови изпитания и скоро ще бъде внедрена в имейл клиента.

Автоматичният превод на съобщения на езика по подразбиране вече е наличен във версия 2023.07.23.x на Gmail, съобщи wccftech. Все още не е известно кога тази иновация може да стане масово достъпна за всички потребители на стабилни версии на Gmail.

Що се отнася до самата функция, тя работи по същия начин, както в уеб версията на Gmail. В горната част на имейла се появява малък банер, който предлага превод на съобщението на езика по подразбиране на устройството.

В допълнение, потребителят може да избере в настройките опция за автоматичен превод на всички входящи съобщения. Ако не се нуждае от превод, потребителят може да се откаже от новата функция.

Като се има предвид, че инструментът за автоматичен превод на съобщения постепенно става достъпен за всички потребители на бета версиите на Gmail за Android и iOS, може да се предположи, че скоро функцията ще се появи в стабилни версии на приложението.

Коментар