Еволюция: Microsoft вгради Python в Excel

Потребителите на Excel скоро ще разполагат с функциите на езика за програмиране Excel
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft интегрира популярния език за програмиране Python в своето приложение за електронни таблици Excel. Новата функция вече е достъпна за тестване, без да е необходимо инсталиране на допълнителен софтуер.

„Можете да обработвате данни в Excel с помощта на графики и библиотеки на Python и след това да използвате формули, диаграми и осеви таблици на Excel, за да усъвършенствате допълнително идеите си”, пояснява Стефан Кинестранд, говорител на Microsoft.

„Сега можете да извършвате разширен анализ на данни в познатата среда на Excel чрез достъп до Python директно от лентата на Excel“, допълва той, цитиран в публикация на The Verge.

Microsoft e интегрирала в Excel нова функция PY, която позволява на потребителите да показват данни на Python в решетка на електронна таблица. Чрез партньорство с Anaconda популярни библиотеки като pandas, statsmodels и Matplotlib ще станат достъпни в Excel.

Бета тестерите, които участват в програмата Microsoft 365 Insiders, могат да оценят как работи Python в Excel. Функцията ще се появи първо в Excel за Windows, а по-късно ще стане налична и на други платформи.

Excel с Phyton ще бъде включен в пробния абонамент за Microsoft 365, но с ограничения за някои функции, когато потребителят няма платен лиценз, уточняват от компанията.

Коментари по темата: „Еволюция: Microsoft вгради Python в Excel”

добавете коментар...

  1. не е добре

    Нека се мъчат децата на Visual Basic и на C#

  2. Йордан

    Това е добре. Младежта, ако въобще знае нещо, е Python, така че ще им е по-лесно да си сметнат домашните 🙂

  3. ще остане ли нещо?

    Microsoft за Azure облачната платформа ползуват Linux сървъри от които печелят пари. Гепиха си Skype, взеха Google Chrome под името EDGE набараха GitHub, все чужди продукти и технологии сега и на Python Anaconda посягат. В самия Microsoft вече няма да има нищо Майкрософтско.

  4. Трагедия

    Как така ще игнорират супер гениалното си творение Visual BASIC

Коментар