Google ускорява Android смартфоните с 30%

Смартфоните под Android ще заработят по-бързо с актуализация от Google
(снимка: CC0 Public Domain)

Google подготвя важна актуализация за мобилните устройства, работещи с операционна система Android. Тя ще подобри значително скоростта на стартиране на приложения на смартфони и таблети.

Става въпрос за актуализиране на Android Runtime (ART) – средата за изпълнение на приложения в Android. Скоростното подобрение ще се приложи за всички устройства, независимо от производителя, обвивката и модела на смартфона, отбелязва 9to5Google.

Подобни актуализации се извършват чрез системни обновявания на Google Play, като се започне с Android 12 и по-нови версии на операционната система. В блог публикация компанията уточнява, че най-новата актуализация на ART 13 и оптимизациите на времето за изпълнение и компилатора водят до 30% подобрение при стартиране на приложения.

Колко бързо ще стартират приложенията все пак зависи от конкретното устройство. Google съобщава и за общи подобрения в производителността и по-бързо стартиране на операционната система при рестартиране – до 20 секунди по-бързо.

В допълнение, Google скоро ще пусне подобна актуализация за платформата Android Go, която представлява олекотена версия на мобилната операционна система за смартфони от нисък клас.

Коментари по темата: „Google ускорява Android смартфоните с 30%”

добавете коментар...

  1. IQcpt

    Никът ти е изключително точен. Добра самооценка.

  2. Страшна липса на Интелект

    Последните коментари са отчайващо глупави. За България и без електрическите коли НЯМА и НЕДОСТИГА електричество като ни закрият АЕЦ от производители и износители на ток ще паднем на колене да внасяме ток от чужбина и то от Турция. Екологични вятър и слънце са слаба работа за България. Другата простотия за велосипеди, тротинетки на батерии никоя развита държава със собствена индустрия не може да се остави в такова отчайващо положение като нас. Всичко се планира минало, настояще и бъдеще без което не никак. България в близко бъдеще няма да има енергетика ще има режим на тока и осветените домове ще са лукс и привилегия. От сега се вижда София столицата ни колко е разбита, тъмна. Въобще се връщаме в тъмните векове колко много българи по градовете не могат да си плащат Топлофикация и са с демонтирани радиатори, в скоро време ще стане скъп лукс и електричеството.

Коментар