Излиза смартфон с ръчна настройка на скоростта на процесора

Нов смартфон от GT серията на Realme идва с функция за контрол на честотата на процесора
(снимка: Realme)

На 28 август ще се състои премиера на уникален смартфон. Очаква се премиера на първия в света умен телефон, който позволява на потребителите ръчно да управляват честотата на процесора.

Смартфонът Realme GT5 ще изпъкне не само с рекордното към момента 240-ватово зареждане. Това ще бъде първият смартфон в света, който ще даде на потребителите лесен достъп до управление на тактовия генератор на процесора.

И докато източници в социалната мрежа Weibo твърдят, че Realme GT5 е първият смартфон с поддръжка за овърклок на процесора, това не е съвсем вярно, отбелязва Wccftech в публикация за премиерата на модела.

На разпространените изображения се вижда, че тактовата честота на процесора наистина може да се контролира, но не и повече от нормалните 3,2 GHz за чипа Snapdragon 8 Gen 2. Така че по-вероятно не става дума за овърклок, а напротив, за понижаване на честотата.

Изтеклите изображения от опцията за регулиране на честотата
(снимка: Weibo)

Изглежда, че потребителите ще имат възможност да избират от предварително зададени стойности, но все още липсват подробности. Не е ясно дали ще могат да се регулират работните честоти за различните режими или това е контрол на общата честота.

Във всеки случай потребителите ще получат опция за понижаване на честотата, като по този ще могат да намалят топлината и да подобрят автономността. Подробностите се очакват в понеделник, 28 август.

Коментар