Нов лидер в рейтинга AnTuTu на най-бързите Android смартфони

Топ 10 на най-бързите смартфони има нов лидер – OnePlus Ace 2 Pro
(снимка: OnePlus)

Екипът на бенчмарка за производителност на смартфоните AnTuTu публикува новата си месечна класация за устройства с операционна система Android. В рейтинга за август 2023 г. има сериозна промяна – смяна на лидера.

И така, първото място заема новият смартфон OnePlus Ace 2 Pro, който излезе на пазара в Китай на 23 август и моментално се превърна в бестселър. Втори е моделът iQOO 11S, а трети се класира RedMagic 8S Pro+ (досегашният лидер) със SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 в овърклокната версия.

След това се нареждат моделите iQOO 11 Pro, Vivo X90 Pro+, OnePlus 11, Realme GT5, iQOO 11, Vivo X Fold2 и Oppo Find X6 Pro. Данните са събрани в периода от 1 август до 31 август 2023 г.

Прави впечатление, че смартфоните, базирани на платформа MediaTek Dimensity 9200+, отпадат от челните места в рейтинга и сега целият Топ 10 принадлежи изключително на модели, базирани на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Най-бързите смартфони с Android: новодошъл стана лидер в рейтинга AnTuTu
(източник: AnTuTu)

Класацията на AnTuTu използва усреднени стойности, а не най-високите резултати. За всеки смартфон се взимат предвид резултатите от най-малко 1000 теста – моделите с по-малко тестове не се включват в рейтинга.

Коментар