ASUS наследи мини компютрите Intel NUC

Мини компютри NUC с бранда на ASUS вече се предлагат на световния пазар
(снимка: Asus)

Тайванският производител ASUS остава единственият официален доставчик на серията мини компютри NUC, разработени от Intel. Двете компании сключиха през юли споразумение за партньорство, с което Intel прехвърли правата за продажба и производство на NUC компютрите на ASUS.

Партньорството не е изключително и други компании също могат да предлагат NUC, но засега от тази възможност се възползва само ASUS, съобщи VideoCardz. На 1 септември ASUS пусна линията NUC 1, която включва платформи, базирани на процесори Intel от 10-то до 13-то поколение.

Intel все още не е премахнал тези продукти от своите сайтове, но ASUS вече предлага своя собствена линия. Това означава, че в бъдеще в магазините ще се появят продукти под марката ASUS NUC 13 Extreme без логото ROG.

ASUS пое ангажимент за разработване и продажба както на съществуващи, така и на бъдещи NUC платформи. Intel може да е доставил на партньора си и плановете за пускане на мини компютри от следващо поколение с процесори Meteor Lake и 14-то поколение Core. Бъдещите продукти от серията NUC вероятно ще загубят марката Intel.

До този момент ASUS имаше собствена серия от продукти с компактен форм-фактор, включително PN5. Марката NUC ще помогне на тайванския производител, наред с други неща, да отдели продуктите на Intel от тези с AMD.

Коментари по темата: „ASUS наследи мини компютрите Intel NUC”

добавете коментар...

  1. Жоро

    За Nuc компютрите е много важна енергиината ефективност а колкото по ниски са ватовете толкова по лошо става положението за интел процесирите иначе казано ако искате nuc търсете такъв с AMD защото иначе ще си вземете малка печка не nuc.

Коментар