Започна детски уеб конкурс за коледно видео

 
25 абонамента за списание National Geographic for KIDS ще бъдат разпределени и между участниците в детския видео-конкурс "Коледа в училище", съобщи Safenet.bg. Конкурсът е обявен от Мрежата на учителите–новатори и в партньорство с детския сайт Dechica.com и Националния център за безопасен интернет.

Клипчетата, които трябва да разказват за посрещането на Дядо Коледа в училище или детската градина, трябва да са с дължина до 20 минути и да са тясно свързани с посрещането на Коледа и Нова година.

Изпратените видеоклипове ще бъдат оценявани от жури от медийни и образователни експерти. Най-добрите 25 видеоклипа ще бъдат наградени с годишен абонамент за списание National Geographic for KIDS.

Крайният срок за изпращане на предложенията е 10 януари 2010 г.

За тези, които не знаят как се прави видеофилм, утре – 17 декември – ще има лекция във виртуалното училище на Teacher.bg.

Тези пък, които нямат видеокамера, могат да направят видеоклип от снимки. Чрез програмата на Microsoft – Photo Story те могат бързо и лесно да направят слайдшоу от снимки и видео, украсени с музикални ефекти и коментари.

Коментар