Балкан Сървисис внедри ERP и BI решения в Елмек Спорт


Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши внедряването на ERP (Enterprise Resource Planning) системата Atlantis ERP и Business Intelligence решението QlikView в търговската фирма Елмек Спорт България, официален представител на NIKE и CONVERSE у нас. Проектът включва интеграция между Atlantis ERP и QlikView, както и автоматизация на връзката с логистичните партньори на фирмата.
 
QlikView промени изцяло подхода ни при анализ на продажбите, наличностите и обработката на поръчките. Интуитивният интерфейс на продукта позволява лесното и бързо създаване на всички необходими справки и анализи без необходимост от външна намеса. Партньорите ни от Балкан Сървисис, които реализираха проекта по внедряването на QlikView, ни помогнаха да използваме потенциала на информацията, с която разполагаме, за да подобрим конкурентноспособността си и да улесним взимането на управленски решения” – посочва Ивайло Петков, ИТ мениджър в Елмек Спорт България.
 
Елмек Спорт разполага с девет представителни магазина в страната, два магазина тип outlet в София, както и широка мрежа за дистрибуция на едро в цяла България. Фирмата има над 200 служители и работи с две от най-големите логистични компании у нас. Заедно с Елмек Гърция, Елмек Румъния и Hellenic Duty Free Shops, компанията е част от международната група FolliFollie, която оперира в 25 държави и е реализирала оборот от 937 млн. евро през последната година.
 
Годишно Елмек Спорт работи с над 10 000 нови артикула, които се разпределят по разнообразни характеристики като цвят, модел, колекция и категория. След изтичане на актуалността им, колекциите се преместват в outlet магазините, където се продават на по-ниски цени и се правят различни промоции. Част от системата за обслужване са интелигентните клиентски карти с автоматично натрупване и увеличаване на отстъпките и привилегиите на картодържателите.
 
Информацията за продажбите във всички магазини се отчита в централния офис в реално време посредством фирмения VPN. За автоматизация на дейностите във връзка с продажбите, склада и счетоводството фирмата използва Atlantis ERP, POS решението в магазините на Елмек Спорт е Atlantis Retail, а обработката на информацията за клиентските карти се осъществява чрез Atlantis Fidelity Cards. Автоматизирана е и връзката между Atlantis ERP и логистичните партньори, без необходимост да се извършват сложни импортни процедури. За целите на мениджмънта, справките и анализите вече се използва QlikView, което е интегрирано с ERP системата бързо и безпроблемно, благодарение на разработения от Балкан Сървисис Atlantis – QlikView конектор.
 

Коментар