Новият iPhone 15 Pro е с рамка от титан, използван в марсоход

iPhone 15 Pro е най-лекият Pro смартфон на Apple, благодарение на рамката от титан клас 5
(снимка: Apple)

Наред с базовите iPhone 15 и iPhone 15 Plus от новата линия смартфони, Apple представи днес още два модела – iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Те идват с дизайн Titanium и са най-леките Pro смартфони, които производителят от Купертино е пускал на пазара досега.

Както се очакваше, Apple е направил рамката на дисплея по-малка. Диагоналът на екрана на iPhone 15 Pro е 6,1 инча, а моделът iPhone 15 Pro Max има 6,7-инчов екран. Титан клас 5, от който е направена рамката на смартфоните, е използван и в марсохода на НАСА, подчерта Apple. iPhone 15 Pro тежи само 187 грама, докато моделът iPhone 15 Pro Max има тегло от 221 грама.

Новите смартфони премахват класическия превключвател за режим на звука, заменяйки го с бутон, на който може да се възлагат различни действия. Добавен е режим на готовност към iOS 17. Освен това смартфонът може да бъде инсталиран в хоризонтално положение, след което ще започне да действа като настолен часовник.

Pro моделите идват със SoC Apple A17 Bionic, която има 6-ядрен процесор и ново графично ядро. Neural Engine е станал два пъти по-бърз в приложенията с изкуствен интелект. Тези смартфони също получават порт USB-C, но само Pro версиите предлагат скорости до 10 Gbps (USB 3).

iPhone 15 Pro предлага 6,1-инчов екран, а моделът iPhone 15 Pro Max е 6,7-инчов
(снимка: Apple)

На презентацията Apple наблегна и на високата скорост в игрите. iPhone 15 Pro е съвместим с най-новите геймпадове. С видео компанията демонстрира възможностите на чипа Apple A17 Bionic и iPhone 15 Pro в игрите. Римейкът на Resident Evil Village и други игри са пренесени от конзоли към айфон.

iPhone 15 Pro, както самата Apple твърди, има най-добрата камера в историята на айфоните и обектив със 7 лещи. Резолюцията остава 48 мегапиксела, но това е по-модерен, по-голям сензор. Декларираните фокусни разстояния са 24, 28 и 35 mm.

Разбира се, нощната фотография отново е подобрена, особено при използване на портретен режим. SmartHDR работи още по-реалистично, наблегнаха от Apple.

iPhone 15 Pro има телефото обектив с 3x увеличение, докато iPhone 15 Pro Max поддържа 5x оптично увеличение с 12-мегапикселовата камера с фокусно разстояние 120 mm. Третата, ултраширокоъгълна камера е с резолюция 12 мегапиксела. Има и макро режим.

iPhone 15 Pro има най-добрата камера в историята на айфоните, твърди Apple
(снимка: Apple)

Apple обърна внимание на възможността за снимки в Apple ProRAW и незабавното им прехвърляте на MacBook. Снимките и видеоклиповете, направени на iPhone, ще изглеждат страхотно на очилата Apple Vision Pro, казват от компанията. Специално за тази цел е добавена функцията Spatial Video.

Двата нови модела ще се продават на цени от $999 за iPhone 15 Pro със 128GB памет и $1199 за iPhone 15 Pro Max с 256GB памет. Предварителните поръчки започват в петък, а продажбите – на 22 септември.

Коментари по темата: „Новият iPhone 15 Pro е с рамка от титан, използван в марсоход”

добавете коментар...

  1. Българин

    Имал съм айфон и минах на андроид. Доволен съм си от андроида. Разбира се ползвам флагменски модели.

Коментар