iPhone 15 в продажба от 22 септември на цени от $799

iPhone 15 разполага с двойна камера, като основният сензор има резолюция 48 MP
(снимка: Apple)

Apple представи днес новата си линия смартфони iPhone 15, която включва няколко модела, вкл. Plus и Pro. Базовият модел ще се продава от 22 септември на цени, започващи от 799 щатски долара.

iPhone 15 идва с прорез на дисплея Dynamic Island като миналогодишния iPhone 14 Pro, така че тук няма нищо революционно. Яркостта на екрана е повишена до 2000 cd/m². Диагоналът на iPhone 15 е 6,1 инча, докато моделът iPhone 15 Plus има по-голям 6,7-инчов екран.

Apple декларира, че новият смартфон е защитен от влага, като освен това има издръжливо стъкло, монтирано в горната част на екрана. 75% от корпуса е направен от рециклиран алуминий.

6,1-инчовият екран на iPhone 15 има повишена яркост 2000 cd/m² 
(снимка: Apple)

Камерата остава двойна, но основният сензор вече е с резолюция от 48 мегапиксела (F/1.6 бленда). В презентацията Apple отново наблегна на “фантастичните подобрения” в софтуера на камерата. Втората камера е с резолюция 12 мегапиксела. Смартфонът поддържа режими на увеличение от 0.5x, 1x и 2x.

Apple обяви и следващо поколение портретни снимки с отличен боке ефект, детайлност и цвят дори при слаба светлина. Потребителят може да контролира дълбочината и фокуса след снимане.

iPhone 15 разчита на миналогодишната SoC Apple A16 и дълъг живот на батерията – за цял ден използване на телефона с едно зареждане.

iPhone 15 използва миналогодишната SoC Apple A16
(снимка: Apple)

Моделът е оборудван и с нова висококачествена система за намаляване на шума, която работи при гласови повиквания без слушалки. Apple наблегна и на сателитната комуникационна система (все още само за SMS). Добавена е услуга пътна помощ, реализирана по същата система, чрез SMS.

Най-накрая стигаме и до интерфейса USB-C, с който разполага новият iPhone 15. Apple веднага обяви слушалки AirPods Pro с калъф, оборудван с такъв конектор, както и кабелни слушалки с USB-C.

Различните цветови варианти на новия смартфон iPhone 15
(снимка: Apple)

Цените започват от $799 за iPhone 15 и $899 за iPhone 15 Plus със 128 GB флаш памет. Продажбите на двата модела ще започнат на 22 септември.

Коментари по темата: „iPhone 15 в продажба от 22 септември на цени от $799”

добавете коментар...

  1. Blah

    Префикси ли са…или са суфикси?

Коментар