Безплатен софтуер пази от изтичане на данни

GFI Software пусна безплатен софтуер за наблюдаване и откриване на слабости в преносимите устройства. С новата версия на GFI EndPointSecurity компаниите могат да сканират в реално време флаш памети с голям капацитет, смартфони и други устройства в мрежата.

Разпространението на подобни устройства увеличили риска от изтичане на данни от организациите. Броят на заплахите за сигурността, които идват от тях, постоянно нараства и важните данни могат да бъдат загубени, поради несъществуващи или неефективни практики по сигурността, посочиха от GFI Software.

“Изтичането на данни е реалност, която много организации приемат, само когато се случи сериозен пробив. Много малки и средни компании не са наясно какви типове устройства са свързани към тяхната мрежа, какво съдържание се копира или кой използва определено устройство. Това представлява серия заплахи за сигурността за бизнеса и по-специално за тези, които боравят с поверителна информация като финансови институции, здравни организации и др.”, казва главният изпълнителен директор на GFI – Уолтър Скот.

Последната версия на GFI EndPoint Security включва безплатен мониторинг. Организациите ще получат подробна картина на това какви устройства се използват, от кого и какъв тип данни се прехвърлят към тези устройства, съобщи официалният партньор на GFI у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Комерсиалната версия на продукта позволява на компаниите не само да наблюдават как крайните точки се използват, но и активно да управляват потребителския достъп. Софтуерът съхранява информация за активността на широка гама преносими устройства за пренос на данни и помага да се избегнат изтичането и кражбата на данни.

Даунлоуд: GFI EndPoint Security

Коментари по темата: „Безплатен софтуер пази от изтичане на данни”

добавете коментар...

  1. дядо Коледа

    ами като гледам на техния сайт май не е безплатна…много подвеждащо заглавие сте сложили. Излиза, че е дори скъпичък,а не безплатен!!!

Коментар