Лаптопи с Intel Core Ultra идват на цени от над $1500

Процесорите Core Ultra ще намерят място в лаптопите от горния ценови сегмент
(снимка: Intel)

Ново поколение лаптопи с процесор Intel Core Ultra се очакват на пазара към края на текущата година и през следващата. Цените ще бъдат високи – според източници от индустрията, новите мобилни компютри ще стартират от $1500.

Intel ще пусне процесорите Core Ultra “Meteor Lake” в средата на декември. И въпреки че все още не е ясно кога точно ще се появят в продажба първите лаптопи с тях, последните информации сочат за високи цени.

Наскоро Intel показа лаптопи както със собствена си марка, така и от Acer. Очевидно тайванският производител на компютри е един от първите, които ще вградят новите процесори в своите лаптопи. А цените на тези мобилни компютри се очаква да надхвърлят 1500 долара, твърди WCCF Tech.

По-конкретно, цените на тайванския пазар се очаква да бъдат над 50 000 тайвански долара, което е около 1560 щатски долара по текущи обменни курсове, като се вземат предвид и данъците.

Intel ще наводни пазара с процесори от различни поколения. През 2024 година се очакват чипове от линиите Arrow Lake, Lunar Lake и Panther Lake. Според публикация на UDN, повечето лаптопи с процесор Core Ultra ще излязат през 2024 г.

Очевидно, моделите, проектирани на базата на Core Ultra, ще заемат горния ценови сегмент, докато в средния и долния сегмент ще преобладават лаптопи с процесори от линията Raptor Lake Refresh.

Коментар