Amazon пусна облачни Mac M2 Pro компютри под наем 

Клауд доставчикът AWS отдава инстанции на Mac компютри под наем 
(снимка: Amazon)

Клиентите на облачната платформа AWS получиха достъп до Apple компютри с процесор M2 Pro срещу сумата от $37 на ден. Става въпрос за инстанции Amazon EC2 M2 Pro Mac, които се базират на неттопа Apple Mac mini с фирмения чип M2 Pro.

Системите са предназначени за компилиране, тестване, изграждане и подписване на Xcode приложения за платформи на Apple (macOS, iOS, iPadOS, tvOS, watchOS и Safari) в облачна среда.

Новите платформи използват Mac mini неттопи с M2 Pro чипове, които се произвеждат по 5-нм технологичен процес. Процесорите имат 12 изчислителни и 19 графични ядра. В допълнение, те са оборудвани с 16-ядрен невронен енджин, както и с 32 GB унифицирана памет с ниска латентност и 200 GB/s пропускателна способност.

Освен това Mac компютрите поддържат интерфейси Thunderbolt, като осигуряват свързаност с облачната услуга Amazon VPC с пропускателна способност до 10 Gbps и блоково хранилище Amazon EBS с пропускателна способност до 8 Gbps.

Amazon EC2 M2 Pro Mac работят с macOS Ventura (версия 13.2 и по-нова) в ролята на AMI. Според Amazon, новите инстанции осигуряват до 35% подобрения на производителността в сравнение със системите, базирани на M1 Mac чипове, които компанията използва от 2022 г.

Подобно на други версии на системи EC2 Mac, инстанциите EC2 M2 Pro Mac поддържат лизинг на специализиран хост с минимална продължителност от 24 часа. Клиентите, използващи базирани на Mac mini инстанции, отчитат до четири пъти по-бързо време за изграждане, до три пъти повече едновременни компилации, до 80% по-малко хардуерни повреди и до 50% по-малко инстанции за изпълнение на специфична задача.

Инстанциите Amazon EC2 M2 Pro Mac вече са достъпни за клиенти на AWS в западните и източните региони на Съединените щати на цена от $37 на ден. Те ще се появят в други региони по-късно.

Коментари по темата: „Amazon пусна облачни Mac M2 Pro компютри под наем ”

добавете коментар...

  1. (:

    Екстра, един такъв ще изплаща за 63 до 122 дни според SSD-то …

    Най-вероятно при 3-годишен договор за продължително ползване, ще се изплаща за 1 година.

Коментар