Vivacom създаде фонд за социални инициативи

Над два милиона лева за социални инициативи ще разпределя Vivacom през 2010 година, стана ясно днес. Специален фонд обединява петте най-важни сфери, които телекомът ще подпомага.

Компанията насочва своята социална активност в образование, здравеопазване, култура, спорт и активен диалог с българския бизнес. Инициативите във всяка една от сферите са ясно дефинирани и с конкретна актуална проблематика с цел по-ефективно и прозрачно разпределение на финансовия ресурс.
Една от най-големите инициативи, които следващата година ще бъде финансирана от Vivacom Фонд, е проектът Дислексия. Очаква се през 2010 г. да бъде даден ход на създаването на специализиран център в София, който да дава информация и да помогне родителите и децата с дислексия за по-лесното им адаптиране в училище и заобикалящата ги среда. Предвижда се разработване на национална програма за информация в училищата и специализиран портал за дислексия.
През 2010 г. Vivacom Фонд ще подкрепя и културни проекти, които създават нови тенденции и поставят страната ни на европейската културна карта.
Повсеместната компютъризация на българските училища и по-ефективната подготовка на учениците и студентите в тяхната бъдеща реализация чрез използването на най-съвременните комуникационни средства ще бъде акцентът в образователната политика на телекома.
Vivacom ще продължи да подкрепя дългосрочно българския спорт. И през следващата година телекомът ще подпомага активно Българска федерация по баскетбол, отбора на петкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев и ще организира Национален турнир по стрийтбол за българските деца.
Телекомът ще поддържа активен диалог с българския бизнес. Новосъздаденият фонд ще продължи да подкрепя редица значими бизнесфоруми, конференции и събития, които подпомагат създаването на устойчив бизнесклимат в страната и поставят на дневен ред глобални теми.

Коментар