Ревизират стандарта за батерии на телефоните

Международната комисия по електроника и електротехника IEEE е одобрила започването на работа по ревизирането на Стандарт 1725 – стандарт за презареждаемите батерии за клетъчни телефони. Той се отнася до качеството и надеждността на презареждаемите литиево-йонни и литиево-йонни полимерни батерии за мобилните телефони.

Мобилните телефони се развиха много от пускането на сега действащия стандарт, одобрен през 2006 г., досега, обясняват от IEEE.
Днес потребителите искат от своите телефони многго повече мощност на процесора, по-добро енергийно управление. Затова е време за ревизия на стандарта, така че той да може да покрие съвременните изисквания.
Новият стандарт трябва да установи новите правила за проектиране на батериите, качрство, надеждност. Освен това той ще трябва да постави рамки относно електрическата и механичната конструкция, опаковането, контрола на нивата на зареждане и разреждане.
Работата по изготвянето на новия стандарт ще започне с формирането на работна група за батериите на клетъчните телефони, което трябва да се случи през февруари 2010.

Коментар