Резето хлопна: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8

Потребителите на Windows 7 и 8 вече нямат безплатна опция за преход към Windows 11
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft затвори още една вратичка за безплатно активиране на Windows 11 – чрез ключове за по-старите операционни системи Windows 7 и Windows 8. Тази опция все още може да сработи с някои неактуални версии на Windows 11, но не и в новите.

Досега потребителите можеха да активират безплатно Windows 11 и 10 с помощта на валидни ключове за Windows 7, Windows 8 и 8.1. Тази „традиция” датира от 2015 г., когато Microsoft пусна Windows 10 с едногодишен период на безплатно обновяване.

Освен че предостави на потребителите на Windows 7/8 безплатен ъпгрейд до Windows 10, Microsoft също позволи активиране на най-новата ѝ операционна система – Windows 11 – с помощта на ключове от предишни издания.

Сега обаче безплатната миграция от операционни системи Windows 7 и 8 към модерните версии на Windows беше блокирана от разработчика на платформата, съобщи тематичният портал Neowin.

Надграждането от Windows 7 и 8 до най-новите версии на Windows стана невъзможно от известно време и Microsoft елиминира вратичката, която позволяваше на потребителите да активират Windows 11 със стари лицензни ключове на Windows.

Въпреки че старите ключове на Windows 7 и 8 все още могат да активират Windows 11 версия 22H2, новите версии на платформата вече не ги приемат. Експертите на Neowin са успели да активират виртуална машина под Windows 11 версия 22H2, но подобна виртуална машина с най-новата версия Windows 11 Canary (вероятно версия 24H2) отхвърля ключа на Windows 7.

Коментари по темата: „Резето хлопна: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Какво от това тази версия вече е остаряла.

  2. Digital

    Digital Windows Licenzes Ru.Board

Коментар