HP започва производство на хромбуци в Индия

Мобилните компютри от типа хромбук се наложиха в сектора на образованието
(снимка: CC0 Public Domain)

HP се договори с Google за производство в Индия на хромбуци – мобилни компютри под управление на операционна система Chrome OS. Партньорството цели да предложи рентабилни, сигурни и качествени компютърни устройства за сектора на образованието.

Заводът Flex, разположен близо до Ченай, където HP произвежда различни лаптопи и настолни компютри от август 2020 г., от днес произвежда хромбуци (Chromebooks) с американския бранд, съобщи Times of India.

По данни на Google, хромбуците помагат на повече от 5 милиона ученици и учители по целия свят и са водещите устройства в средното образование. Тези преносими компютри имат вградени функции за достъпност и безопасност.

„HP се ангажира с насърчаване на цифровата справедливост и имаме много инициативи в ход, за да предоставим дигитално образование в цяла Индия”, коментира Викрам Беди, старши директор Персонални системи в HP Индия.

Производството на хромбуци в азиатската страна ще даде възможност на индийските ученици и студенти да получат лесен достъп до компютърна техника.

Коментар