LG обяви нов рекорд за 6G предаване на данни

В поредица експерименти LG подобрява рекордите за безжично 6G предаване на данни
(снимка: LG Electronics)

Безжично предаване и приемане на данни в терахерцовия 6G спектър на разстояние от над 500 метра демонстрира LG Electronics. Това е най-дългата дистанция досега, отчетена за 6G тестове, проведени в градска външна среда.

Тестовете са извършени съвместно с LG U+ в началото на септември в комплекса LG Sciencepark в Магок, Сеул. Рекордният резултат затвърждава лидерство на LG в 6G телекомуникационните проучвания и разработки.

Последното постижение следва успешния за компанията тест от 2022 година, при който 6G THz данни бяха предадени безжично на дистанция от 320 метра, отново навън, във Fraunhofer Heinrich-Hertz Institute в Берлин, Германия.

LG и Fraunhofer си сътрудничат в разработката на основно оборудване за 6G предаване и приемане, включително мулти-канален усилвател на мощност и усилвател с ниско ниво на шум, които помагат за оптимизиране на производителността и подобряване на изхода с повече от 50%.

Наскоро проведеният тест в LG Sciencepark е значим не само защото LG увеличава дистанцията за безжично приемане и предаване до 500 метра – стандартното разстояние за високомощни базови станции в градска среда – но и защото потвърждава използваемостта на 6G в различни реални комуникационни сценарии, включително терминали сграда-до-сграда, сграда-до-среда и земя-до-земя.

С това постижение корейската компания вече е една стъпка по-близо до комерсиализацията на 6G THz комуникациите.

Еволюцията на 5G и 6G телекомуникациите ще позволи значително увеличение на скоростта на данните, както и ултра ниско ниво на латентност, надеждно предаване на данни и комбинация от комуникации и изкуствен интелект или комуникации и сензори.

В допълнение към завладяващите мултимедийни изживявания, усъвършенстваните способности на 6G ще са от решаващо значение за някои от бъдещите бизнеси на LG, включително автомобилните и мобилни решения, метавселената, интелигентните домове и фабрики.

Очаква се дискусиите относно стандартизацията на 6G мрежите да започнат около 2025 година, а комерсиализацията им е планирана за 2029 година.

Коментар