Децата у нас загрижени за личните данни


Българските деца са най-активни в европейския конкурс за видео-есе на тема личната неприкосновеност и нейната защита. Конкурсът бе обявен в средата на ноември по повод деня за защита на личните данни – 28 януари 2010 г. В него могат да участват младежи от 15 до 19 г. възраст.

Клиповете на българските вече деца са качени на сайта, разработен специално за световния ден за защита на личните данни. От общо 19 публикувани клипа до момента, 7 са от младежи от България, съобщи Теодора Върбанова, мениджър за образователните инициативи в Microsoft България. „Поздравления за учителите, които са засегнали темата в училище и са съдействали за направата на видео клипчетата“, казва Върбанова.
В сайта посетителите могат и да гласуват за видео-клиповете, направени от децата. Българските кандидати в конкурса се радват на добри оценки, като засега само румънските клипове изпреварват родните от гледна точка на рейтинга. Можете да видите клиповете и да гласувате за тези, които най-много ви харесат, в галерията на сайта за личната неприкосновеност.
Конкурсът продължава до 5 януари 2010 г., така че желаещите младежи все още имат време да се включат.

Коментар