Oracle отчете ръст на бизнеса по всички показатели

Софтуерната корпорация Oracle обяви ръст на приходите и печалбата за второто тримесечие на финансовата 2010 година (която продължава от 1 юни до 31 май), спрямо същия период на предходната.

Нетната печалба се е увеличила с 12% до 1,5 млрд. щ. д., според общоприетите счетоводни стандарти на САЩ (GAAP). Печалбата на акция за същия период се повишава с 15% и достига 0,29 щ.д.

Общите приходи на Oracle за второто тримесечие са нараснали с 4% до 5,9 млрд. щ.д. Показателни за възстановяване на бизнеса са постъпленията от продажби на нови софтуерни лицензи, които растат с 2% до 1,7 млрд. щ.д. Приходите от подновявания на лицензи и продуктова поддръжка са се увеличили с 14% до 3,2 млрд. щ.д.

Оперативната печалба на гиганта е с 10% по-висока на годишна база и възлиза на 2,2 млрд. щ.д., а оперативният марж е 37%.

Бордът на директорите на Oracle обяви, че раздава паричен дивидент от 0,05 щ.д. на акция за обикновените акции в обращение. Той ще бъде изплатен на 9 февруари 2010 г. на всички, закупили акции до 19 януари.

Коментар