Надпревара за мегапиксели: Samsung подготвя 432 MP сензор

Samsung подготвя сензор за изображения с рекордно висока резолюция
(снимка: Samsung)

Няма изгледи войната за мегапиксели в смартфон камерите да приключи скоро. Samsung подготвя 432-мегапикселов сензор за мобилни устройства и може да надмине Sony по този показател.

Известният в Twitter (X) инсайдер с прякор Revegnus разкри подробности за бъдещите сензори за изображения на Samsung. Оказва се, че компанията подготвя едновременно два сензора с резолюция 432 мегапиксела!

Многобройни тестове отдавна показват, че качеството на снимките не зависи пряко от броя на мегапикселите (Apple може да обясни това най-добре), но Samsung очевидно вярва в обратното.

Новите сензори ще бъдат представени като част от линията ISOCELL HW. Очакват се два модела: ISOCELL HW1 и ISOCELL HW2. Разделителната способност и в двата случая е една и съща, 432 мегапиксела, но диагоналът на сензора е малко по-различен и съответно размерът на пикселите е различен: HW1 – 1/1,05 инча и 0,56 микрона, HW2 – 1/1,07 инча и 0,5 микрона.

Трудно е да се каже дали сензорите ISOCELL HW ще постигнат пазарен успех. Ако могат да уловят повече светлина от инчовите сензори на Sony, тогава може би наистина ще има пробив. Но Sony също не стои със скръстени ръце.

Междувременно Revegnus твърди, че смартфонът Galaxy Z Fold 6 ще има 50-мегапикселов ISOCELL GN3 като основен сензор, докато Galaxy Z Fold 7 ще използва изцяло нов (и все още необявен официално) HP5 сензор. Както подсказва името му, HP5 ще бъде значително подобрена версия на настоящия 200-мегапикселов HP3.

Revegnus беше първият, който публикува снимка на Samsung Galaxy Z Flip5 преди пускането на смартфона, а също така описа характеристиките на чипа Exynos 2400, които след това бяха потвърдени в софтуера Geekbench.

Коментари по темата: „Надпревара за мегапиксели: Samsung подготвя 432 MP сензор”

добавете коментар...

  1. Смях

    Какво може да обясни Огризката, ъм… Дай пак, че не разбрах….

Коментар