“Черпят” ни с Linux инсталации за празниците

 

От 21 декември 2009 г. до 8 януари 2010 г. тече ежегодната кампания „Коледа в офиса“. Нейната цел е да помогне на домашни и бизнес потребители за миграция към независим, свободен софтуер и като цяло да ги запознае с операционната система Linux и нейните предимства.

Инициатор на кампанията е „Конфиденциални информационни технологии“, която провежда тази програма вече четвърта поредна година. 
Инсталациите се извършват на място при желаещите и са напълно безплатни. Регионите, които кампанията покрива тази година, са София – град, София – окръг, Видин.
С най-новото издание на кампанията „Коледа в офиса“ от CoinTech се надяват да помогнат на всички потребители, които в условията на криза са склонни да предпочетат „бързата, многофункционална система, която завладя света на бизнеса в глобален мащаб и работи на почти всички суперкомпютри“.
Инсталациите могат да се заявят в блога на CoinTech като коментар или чрез директна връзка с лицата и фирмите, посочени в списъка в същия блог.
Инсталациите не са обвързани с договор, подчертават инициаторите на „Коледа в офиса“. Те препоръчват на потребителите преди инсталацията да направят пълни копия на важните си данни на оптичен диск или друг вид архив – документи, снимки, настройки за връзка с Интернет, пароли, файлове за ежедневна работа и др.

Коментар