Кражбите от банкомати възможни и с MP3 плейър

Британец беше признат за виновен в използване на MP3 плейър с цел източване на банкомати. 41-годишният Максуел Парсънс похарчил 200 000 лири от сметките на други хора, след като откраднал данни за  картите им от ATM-и на обществени места.

Парсънс включвал своя MP3 плейър в задния панел на свободно поставените банкомати и успявал да запише звука от телефонната линия по време на транзакциите между картите на клиентите и банката, разкрива theregister.com. Тези записи след това се обработвали и “превеждали” от специална програма, за да се използват за клониране на картите и извършване на мними покупки.

В доста магазини и барове има машини, достъпът до които е улеснен, тъй като не са здраво закрепени за стена. Точно такива свободно поставени банкомати е използвал Парсънс, за да включи своето музикално устройство в задната им част.

Според сайта cnew.ru, има предположения, че програмата, която “превеждала” звуковете, записани от MP3 плейъра, може да е създадена в Украйна. Ценните звуци се записвали по време на комуникационната сесия и след обработката със софтуер получените данни се използвали за отпечатване на фалшиви карти.

Специалистите твърдят обаче, че подобна измама е почти невъзможна само със средствата на технологиите. Всички транзакции от банкомати са криптирани и единственият начин за достъп до данните е чрез ключа за шифриране. Това означава, че престъпниците трябва да имат свой човек в банката, или самите те да работят там.

Независимо от коментарите възможно ли е или не по този начин хакери да се сдобият с данни от банкови карти, измамата е налице и MP3 плеърът е част от нея. Съдът в Манчестър осъди Парсънс на 32 месеца затвор. Въпреки че от фалшифицираните карти са похарчени 200 000 лири, полицията смята, че Парсънс е спечелил лично за себе си само 14 000 лири.

Полицаите открили измамата почти случайно, когато спрели Парсънс за неправилно извършен обратен завой с колата му в Лондон. Те намерили в него фалшива банкова карта и претърсили дома му в Манчестър, където открили доказателство, с което да го изправят пред съда.

Първоначално той отричал обвиненията в измама, но в крайна сметка признал, че притежава оборудване за фалшифициране на карти, както и че незаконно е прихващал обществени телекомуникационни сесии. Смята се, че е имал съучастници.

Коментари по темата: „Кражбите от банкомати възможни и с MP3 плейър”

добавете коментар...

  1. kerat

    А аз смятам че това е измислица…

Коментар