Xming Q1 SE 1080P LED Projector – домашно кино на длан

Този мъничък проектор е способен да предложи кино изживяване у дома

Домашното кино е постижимо забавление, при това без да харчите цяло състояние. Достъпен като цена проектор може осигурява картина на стената с голям размер и високо качество. Вижте за какво устройство става въпрос.

Преносим безжичен проектор, който се побира на длан и показва картина с качество 1080P и диагонал до 120 инча – това е моделът Xming Q1 SE, предлаган в момента на страхотна цена от €89 след купон за отстъпка NNNXQ1SE в глобалния онлайн магазин Geekbuying и с безплатна доставка от европейски склад.

:ED проекторът Xming Q1 SE показва на стената картина с размер до 120 инча

Първото впечатление от този проектор е необикновеният му дизайн – той прилича по-скоро на аудио колонка, отколкото на класически проектор. Подобен формат имат и проекторите Wanbo, които представихме по-рано. Компактните размери – 115,1×134,1×175,0 мм – и малкото тегло правят устройството удобно за боравене с една ръка.

На фона на ниската си цена, LED проекторът Xming Q1 SE изненадва приятно с технически параметри. Проекторът поддържа естествена (нейтив) резолюция 1080P и може да показва картина с размер от 40 до 120 инча. При добри условия за прожектиране, тоест слаба светлина, това е истинско домашно кино.

Вградените в проектора говорители осигуряват стерео звук

Впечатляващо е, че моделът поддържа технология HDR (с 4K вход), която прави картината по-ярка, с по-дълбоки нива на черното. Контрастното съотношение е 800:1, а яркостта 150 ANSI лумена – разбира се, може да се желае още от тези две характеристики, но все пак това е бюджетно устройство, а изживяването ще бъде на ниво. Технология за дифузно отражение осигурява мека проекция на изображението, за да предпази очите.

Да обърнем внимание и на възможностите за свързване на различни устройства към Xming Q1 SE. Те са на практика неограничени, благодарение на наличните портове – HDMI, USB и AV. Можете да свържете като източници на съдържание лаптопи, гейм конзоли, USB носители и медийни плейъри. А поддръжката на безжично Wi-Fi предаване позволява прожектиране на съдържание от смартфони и таблети. Вградената Wi-Fi технология синхронизира проектора с екрана на смартфон, било той с iOS или Android, без да се налага използване на допълнителни адаптери.

Wi-Fi поддръжката дава възможност за проектиране на съдържанието от екрана на смартфона

Аудиото е подсигурено от два вградени стерео говорителя по 3W всеки. Наличен е и стандартен 3,5-мм аудио жак за слушалки или свързване на външни говорители, ако решите, че вграденото аудио не е достатъчно като качество и сила на звука. Обикновено, проекторът се поставя на масичка, но може да се монтира и на тавана, като в този случай безжичната синхронизация с източника на видео е особено полезна.

Същевременно, Xming Q1 SE работи тихо, за което допринася дизайнът на устройството и ефективната охлаждаща система – двата вентилатора са разположени в долната част и работата им няма да смути кино изживяването у дома. А вграденият сензор за изкривяване автоматично анализира картината и незабавно коригира трапецовидното изкривяване, за да поддържа стабилно правоъгълно изображение.

Xming Q1 SE е като аудио колонка – може да боравите с него с една ръка

Управлението на проектора става с дистанционно с инфрачервена връзка, което се доставя в комплекта. Устройството работи икономично – консумацията е 65W, или колкото на една лампа. Обобщено, това е един симпатичен проектор за домашно кино, с необичаен дизайн и много добри характеристики за цената си.

Можете да купите проектора тук: Xming Q1 SE LED Projector – на цена от €89 след купон за отстъпка NNNXQ1SE с безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар