Полиция усмирява гейм маниак

Самотна майка от предградие на Бостън, Масачузетс прибегна до услугите на полицията, за да откъсне от злокобни игри своя 14-годишен син.

Вманиаченият младеж денонощно грабил и убивал в криминалната среда на симулатора Grand Theft Auto, разкрива местният Boston Herald.

Анджела Меджиа била изумена, когато посред нощ видяла сина си да играе на PlayStation. Майката дотолкова се разгневила, че издърпала конзолата от мрежата и набрала полицейския номер 911.

Дошлите полицаи с учудване разбрали, че от тях се иска единствено да успокоят геймъра. Задачата се оказала лесна и скоро момчето заспало.

"Не съм против спортните игри, но никога не бих купила Grand Theft Auto", споделя 49-годишната Анджела, която има четири деца. "Синът ми не ме послуша и се наложи да викна полицията. Ако не уважавате майка си, как ще се оправите със собствения си живот?"

Напоследък геймърите и полицията все по-често се сблъскват лице в лице. Според някои изследвания, зависимостта от игрите води до кражби, палежи и дори убийства.

Коментар