Honor Magic 6 – смартфонът, който се управлява с поглед

Технологията Magic Capsule позволява управление на смартфона с поглед
(снимка: Honor)

Нов флагмански смартфон с бранда на Honor идва с иновативна технология за управление с поглед. Моделът Magic 6, обявен официално днес, стъпва на топ процесорна платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Джордж Джао, главният изпълнителен директор на Honor, показа как ще работи технологията. В демонстрацията по време на Qualcomm’s 2023 Snapdragon Summit жена гледа телефона си, а в горната част на екрана работи фрагмент от приложението Uber; когато жената променя посоката на погледа си, приложението се отваря напълно.

Honor нарича тази технология Magic Capsule и я описва като „мултимодално взаимодействие, базирано на проследяване на очите”. Honor Magic 6 ще получи и виртуален асистент, който използва системата за изкуствен интелект на Qualcomm.

AI помощникът, наред с други неща, може да събере всички видеоклипове на смартфона, които отговарят на определени критерии, да намали броя им в зависимост от други характеристики и да създаде нов видеоклип с кратко резюме.

Honor Magic 6 се задвижва от флагманската SoC на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 3. Китайският бранд не казва кога точно ще пусне Magic 6 на пазара, нито разкрива цената на модела.

Но Qualcomm уверява, че телефоните, работещи с новата флагманска SoC, ще станат достъпни на пазара през следващите седмици. Така че скоро въпросителните около новия Honor Magic 6 ще отпаднат.

Коментар