Илон Мъск обеща X да замени банковите сметки

„Ако става въпрос за пари, те ще бъдат на нашата платформа”, казва Илон Мъск за плановете си да преобрази социалната мрежа X (снимка: Elon Musk / Twitter)

„Ще бъда шокиран, ако не приложим това до края на следващата година”… Става въпрос за финансовите функции на социалната мрежа X. Нейният собственик Илон Мъск я вижда като заместител на банковите приложения. И не само.

Финансовите функции в X ще бъдат активирани до края на 2024 г., обеща Илон Мъск и добави, че потребителите ще бъдат изненадани „колко мощна ще бъде тази функционалност”.

„Когато говоря за плащания, наистина говоря за целия ви финансов живот”, казва Мъск, цитиран от The Verge. „Ако става въпрос за пари, те ще бъдат на нашата платформа. Пари, ценни книжа или нещо друго. Така че не става въпрос просто да изпратите $20 на приятел. Това, което казвам е, че вече няма да имате нужда от банкова сметка”.

Линда Якарино, изпълнителен директор на X, заяви, че компанията ще превърне тази визия в „пълна възможност” през 2024 г. „Ще бъда шокиран, ако не направим това до края на следващата година”, каза от своя страна Мъск.

В момента X работи за получаване на лицензи за трансфер на пари в Съединените щати, за да може да предлага финансови услуги. Мъск е казал на служителите, че се надява да получи останалите необходими документи през “следващите няколко месеца”.

„Пътната карта за продукта X/PayPal беше написана от мен и Дейвид Сакс буквално през юли 2000 г.”, пояснява Мъск. „И по някаква причина PayPal, когато стана eBay, не само не внедри останалата част от списъка, но всъщност отмени редица ключови функции, което е просто лудост. Така че PayPal всъщност е по-малко зрял продукт от този, който измислихме през юли 2000 г., което беше преди 23 години”.

Целта на Мъск е да трансформира платформата X в „приложение за всичко”, подобно на супер приложения като WeChat в Китай, които предлагат достъп до пазаруване, транспорт и други услуги.

Коментари по темата: „Илон Мъск обеща X да замени банковите сметки”

добавете коментар...

  1. Емилия

    Това е чудесно. Абсолютно в целта. Толкова ще улеснява хората. Бих казала невероятно.

  2. J

    Пази Боже …

  3. Хеш кодът ми е в левия джеб, а ключът в десния

    “Борецът” срещу банките и монополите май иска да им става конкурент, ще чакам с нетърпение да вкарам пари в Х, може да направи и платена търсачка Z, ще се абонирам.

Коментар