Беглец от затвор редовно пише във Facebook

Понякога действително реалността е по-странна от фантазията и ако в крими-филмите престъпниците обичат да лазят по нервите на полицаи и следователи чрез хитри номера, то един съвсем реален престъпник от няколко месеца направо танцува по нервите на полицията с интернет изявите си.

Крейг Линч по прякор "Лейзи" е беглец от британски затвор, успял да се измъсне още през септември, според CBSNews.com. Там той излежавал 7-годишнаа присъда за грабеж с взлом.

Въпреки всички трудности по време на укриването си, "Лейзи" продължава всеки ден да пише в страницата си във Facebook. Публикациите му определено вълнуват мнозина, които се трогват от темата за свободата и, хм, престъпленията.

Публикациите на Линч се радват на вниманието на над 3000, тъй да се каже, "приятели". Всички те са съпричастни на дилемите, мислите и желанията на Линч. Тази неделя например той написа: "Опитвам се да очертая плановете си а новогодишната вечер. Знам какво искам да направя, но не е толкова лесно".

Как да не си съпричастен на такава драма? Да резервираш ресторант за хубава вечеря вече е късно, а да запазиш стая за двама в хотел, когато си затворник-беглец, ще означава проблеми с кредитната карта, включително и голяма вероятност да се издадеш и бъдеш заловен.

"Съпричастни" на писанията са и полицаите, които естествено не се радват на публикациите на Линч както феновете му, но пък се опитват чрез тях да се доберат до беглеца. Полицаите са се опитали да говорят с мениджмънта на Facebook и да проследят откъде се появяват публикациите на "Лейзи", за да го проследят и заловят, но, по думите на служителите на реда, "това е едно от нещата, за които трябва да молим за съдействието на широката общественост".

Ще им се наложи да действат бързо, защото Линч определено вече е заявил намерението си да спре да пише във Facebook – бил разочарован от "малоумници, които съсипват този сайт", неоценявайки неговия шедьовър.

Коментар