Двойка, подведена от GPS, заклещена в снега

Двойка от щата Невада се озовала заклещена в ледената прегръдка на снега, след като се предоверила на атоматизираната система за навигация на автомобила си и я оставила да ги води през пустинята на източен Орегон. Семейството останало там цели три дена, предаде ABCNews.com.

Кошмарът за тях започнал, след като GPS системата ги накарала да тръгнат по затънтен горски път. Чак на третия ден, в неделя, двамата заклещени в снега успели да изпратят зов за помощ. Това станало след като атмосферните условия се подобрили значително и клетъчният им телефон най-сетне се добрал до слаб сигнал.

С GPS можете да намерите най-прекия път, но най-прекият път не винаги е най-сигурният, коментира шефът на местната полиция, участвала в спасяването на семейството.

65-годишният Джон Роудс и 67-годишната му съпруга Стари Буш-Роудс се оказали заклещени в снега навръх Коледа. "Това е Коледа, която никога няма да забравим", смее се Стари.

Двойката все пак е била добре подготвена за зимно пътуване, подчертават от спасителната служба – двамата имали храна, вода, както и топли дрехи.

Коментар